הוראות הכנה לקולונוסקופיה על ידי מוביפרפ

  1. ראשי
  2. הוראות הכנה לקולונוסקופיה על ידי מוביפרפ

הוראות הכנה לקולונוסקופיה

קולונוסקופיה הינה בדיקה של המעי הגס (ולעתים של מעי דק סופי- לפי הצורך) על ידי צינור וידאו דק וגמיש.

הצלחת הבדיקה והדיוק שלה תלויים במידה רבה בניקיון המעי.  ניקיון מעי טוב ניתן להשיג  על ידי שילוב של דיאטה, שתייה מרובה של מים ונוזלים צלולים אחרים, ונטילת משלשלים  בדיוק לפי ההוראות.

הנחיות כלליות לקראות הבדיקה:

  • שלושה ימים לפני הבדיקה יש להפסיק נטילת תרופות המכילות ברזל,ביסמוט או פחם.
  • גם במהלך הכנה לקולונוסקופיה יש להמשיך ליטול תרופות למחלות לב, יתר לחץ דם וכד’.
  • לחולי סכרת: מומלץ להפסיק כדורים לסכרת  והלפחית מינון אינסולין  במהלך הצום. מומלץ לשתות  עד 3 שעות לפני הבדיקה נוזל  מעט ממותק או מרק צח, ולא רק מים.
  • הבדיקה מתבצעת בטשטוש. לכן חובה לבוא לבדיקה עם מלווה. נהיגה ברכב ופעילות אחרת הדורשת ריכוז אסורה במהלך 12 שעות לאחר הבדיקה.
  • יש לבוא לבדיקה עם תעודה מזהה.
  • כלכלה: ב- 3 ימים לפנ הבדיקה יש להימנע מבשר אדום ומאכלים עשירים בסיבים תזונתיים. בימים אלה מומלץ לשתות מים או נוזל צלול אחר בכמות של 2-3 ליטר ליום

רצוי לאכול:
לחם לבן, פיתה, באגט, קרקרים מקמח לבן (ללא שומשום או פרג), פסטה, אטריות, אורז, קוסקוס ופתיתים מקמח לבן, גריסי פנינה, סולת,  דגני בוקר מקמח לבן, מיץ פירות מסונן, מרגרינה, שמן, מיונז, עוף, דגים, הודו, מרק עוף, כל מוצרי החלב, דבש, ריבה ללא חתיכות פרי.

יש להימנע:
בשר בקר, ירקות ופירות טריים או יבשים או מבושלים.  קטניות: שעועית, חומוס, אפונה, עדשים, פול, פולי סויה. דגנים מלאים המכילים סיבים, לחם אחיד/ חי / חיטה מלאה, שיפון, כוסמת, שיבולת שועל, תירס, פופקורן, דגני בוקר מקמח מלא, גרנולה, פרג, זיתים, אבוקדו, טחינה, שוקולד, חמאת בוטנים, חלווה, קוקוס, שקדים, בוטנים, אגוזים, שומשום, גרעינים.

  • ההכנה “העיקרית” כוללת אחת משלוש התרופות המשלשלות:  פיקולקס (PICOLAX),  מוביפרפ (MOVIPREP)  או מרוקן (MEROKEN).  כל תרופות ההכנה חייבות במרשם רופא.  ד”ר ברקאי תמליץ על אחד   מהם בהתאם למצבך הרפואי ומידת ניקיון בקולונוסקופיה קודמת, במידה ועברת.

הכנה על ידי מוביפרפ (MOVIPREPׂׂׂ)

* אין ליטול מוביפרפ אם ידוע לך על חוסר באנזים G6PD  (רגישות לפול)

מה מכילה קופסת מוביפרפ? מוביפרפ הינו תכשיר בטעם לימון המכיל שתי מנות הארוזות בנפרד. בכל מנה ישנן 2 שקיות: שקית גדולה (מסומנת בספרה 1) ושקית קטנה (מסומנת בספרה 2).

מתי יש להתחיל בשתיית המוביפרפ ? זמני שתיית המנה הראשונה והמנה השנייה של המוביפרפ, תלויים בזמן בו תבוצע הבדיקה ומפורטים בטבלה מטה.

כיצד יש להכין כל מנה של מוביפרפ ? יש לשפוך את שקית מס’ 1 (הגדולה) + שקית מס’ 2 (הקטנה) לתוך ליטר אחד של מים בטמפרטורת החדר (כ 5 כוסות), ולערבב היטב עד המסה מלאה.

יש  לשתות כוס מהנוזל, כל 15 דקות, עד לסיומו. בסיום שתיית כל  מנה של מוביפרפ יש לשתות עוד כ-1/2 ליטר (2.5 כוסות) של נוזלים צלולים (מים, מיץ פרי ללא חתיכות, קפה או תה ללא חלב או מרק צח)

טיפים לשתייה קלה:

  • לשמור את התמיסה בקירור  לפחות שעה  (ועד 24 שעות)  לפני השימוש לשיפור הטעם
  • חצי שעה לפני תחילת השתייה ליטול כדור פראמין (PRAMIN)
  • לשתות את המרוקן עם קש
  • לשים בפה קובית קרח לדקה לפני ששותים
  • לפני ואחרי שתיית כל חצי כוס מרוקן לשתות ספרייט ללא גס ומוקרר, או מעט מיץ לימון  מסונן מהול ומקורר.

מהלך הבדיקה

לפני תחילת הבדיקה תקבל/י זריקת טשטוש לווריד. משך הבדיקה בד”כ בין 15 ל-30 דקות. במהלך הבדיקה תישן/י, לא תחוש/י כאב כלל ולא תזכור/י את הבדיקה

לאחר הבדיקה

  • תנוח/י בחדר התאוששות במשך כשעה.
  • מידע על תוצאות הבדיקה והוראות טיפול ומעקב ינתנו לפני השחרור ע”י ד”ר ברקאי.
  • במידה ונלקחה ביופסיה, תוצאותיה יישלחו אלך תוך כשבועיים – 4 אחרי הבדיקה. במידה והתוצאה הינה חריגה, תזומן לביקור דחוף אצל ד”ר ברקאי.
תפריט