הוראות הכנה לקולונוסקופיה
קולונוסקופיה הינה בדיקה של המעי הגס (ולעתים של מעי דק סופי- לפי הצורך) על ידי צינור וידאו דק וגמיש.
קולונוסקופיה הינה בדיקה של המעי הגס (ולעתים של מעי דק סופי- לפי הצורך) על ידי צינור וידאו דק וגמיש.
הצלחת הבדיקה והדיוק שלה תלויים במידה רבה בניקיון המעי. ניקיון מעי טוב ניתן להשיג על ידי שילוב של דיאטה, שתייה מרובה של מים ונוזלים צלולים אחרים, ונטילת משלשלים בדיוק לפי ההוראות.
רצוי לאכול:
לחם לבן, פיתה, באגט, קרקרים מקמח לבן (ללא שומשום או פרג), פסטה, אטריות, אורז, קוסקוס ופתיתים מקמח לבן, גריסי פנינה, סולת, דגני בוקר מקמח לבן, מיץ פירות מסונן, מרגרינה, שמן, מיונז, עוף, דגים, הודו, מרק עוף, כל מוצרי החלב, דבש, ריבה ללא חתיכות פרי.
יש להימנע:
בשר בקר, ירקות ופירות טריים או יבשים או מבושלים. קטניות: שעועית, חומוס, אפונה, עדשים, פול, פולי סויה.
דגנים מלאים המכילים סיבים, לחם אחיד/ חי / חיטה מלאה, שיפון, כוסמת, שיבולת שועל, תירס, פופקורן, דגני בוקר מקמח מלא, גרנולה, פרג, זיתים, אבוקדו, טחינה, שוקולד, חמאת בוטנים, חלווה, קוקוס, שקדים, בוטנים, אגוזים, שומשום, גרעינים.
הקפדה על ההוראות והכללים תבטיח הכנה נכונה של קולונסקופיה על ידי פיקוסלקס.
מהלך הבדיקה
לפני תחילת הבדיקה תקבל/י זריקת טשטוש לווריד. משך הבדיקה בד”כ בין 15 ל-30 דקות. במהלך הבדיקה תישן/י, לא תחוש/י כאב כלל ולא תזכור/י את הבדיקה
לאחר הבדיקה